Futsal Session 9/12/2005





Pada hari jumaat lepas Kelab Sukan SCAN telah mengadakan aktiviti futsal. Ramai gak antara staff yang hadir. Gambar yang pertama diatas adalah setelah selesai permainan ...heheheh...manakala dua gambar yang terakhir plak adalah posing awal sebelum sepak mula. Ada gaya champion tak?
hopefully we can play again perhaps....

Open House 18/11/2005

18/11/2005 hari tu...company aku buat open house. Sorilah psl lambat update blog ni. Sepanjang minggu lps aku busy...tu yang tak sempat nk update.
Anyway...gambar aku tak bnyk sgt....psl aku kena jaga parking.
tahun dpn aku nk jd komiti lain plak ler...
hehhehe...
Kat bawah antara gambar yg ada...


Bergambar sebelum bermulanya acara....posing lps bekerja pasang belon.

Aku...dengan walkie talkie. Ni eksyen jer...testing power.hehhehe


Time makan.....rasanya ni jerlah gambar yg ada gambar aku...yang lain aku xde ditempat kejadian.hehehehe


Sebahagian dari juadah yang disediakan.Antara menu menarik - kambing golek, lemang, char kuey teow, nasi minyak, bihun sup, kuih muih, lai chee kang etc.

Hari Raya Aidilfitri 3/11/2005


Gambar ni diambil pada pagi raya bersama 2 org adik aku yang lain. Disebelah kanan aku adalah adik aku yang bongsu skrg ni form 5 wan mohd aizuddin dan sebelah kiri aku plak adik aku yg 2nd wan mohd abdah skrg ni tgh sambung degree kat APIIT.



Gambar ni plak bersama adik beradik dan mak ayah aku....first time dpt amik gambar sesama psl sebelum ni xde tripod...tp sekarang dah ada.hahahah

Berbuka puasa bersama anak yatim PERNIM





Pada 10/10/2005 company tempat aku bekerja telah mengadakan majlis berbuka puasa bersama anak yatim Persatuan Kebajikan Anak Pesakit HIV-AIDS Nurul Iman Malaysia (Pernim).
Walaupun kanak-kanak ini kelihatan riang dan gembira...namun jauh disudut hati mereka pasti merasa sayu.
Aku pun hampir menitiskan air mata bila melihat mereka.
Dan ingatlah...

"Tidak beriman seseorang itu melainkan ia mengasihi saudaranya sepertimana dia mengasihi dirinya sendiri"

Hackinthebox Security Conference


Pada tahun ini aku berkesempatan untuk mengikuti salah satu conference sekuriti dimana ramai yg power turun.
aku turut sama menyertai cabaran seperti zone-h hacking. Dapat le souvenir dari zone-h.
gambar ni time aku tengah tengok staff ofis aku mencuba hack VIA strongbox.
Memang secure...padanlah dia berani tawarkan hadiah US50,000.
Just for your information.

We do copy various data by ctrl+c for pasting elsewhere. This copied
data is stored in clipboard and is accessible from the net by a
combination of Javascripts and ASP.

Just try this:

1) Copy any text by ctrl+c
2) Click the Link:
http://www.friendlycanadian.com/applications/clipboard.htm
3) You will see the text you copied on the Screen which was accessed
by this web page.

***Do not keep sensitive data (like passwords, creditcard numbers, PIN
etc.) in the clipboard while surfing the web. It is extremely easy to
extract the text stored in the clipboard to steal your sensitive
information.